Grup suport psihologic gratuit adresat pacienților oncologici

Status: Fundraising

Proiectul are ca scop oferirea de sprijin psihologic gratuit pentru pacienții oncologici, prin intermediul unui parteneriat cu mai multe spitale județene de urgență din țară. Pentru a putea susține fizic aceste grupuri suport avem nevoie de resurse materiale, astfel apelăm la susținerea și bună voința donatorilor și a celor dispuși să ne sprijine cauza. 

Programul de Grup Suport Psihologic a fost creat special pentru a le veni în ajutor persoanelor care suferă de cea mai necruțătoare boală a secolului, cancerul. Acesta vine ca o completare a tratamentului medical și se concretizează prin întâlniri terapeutice de grup dedicate pacienților si aparținătorilor acestora. 

În prezent, acesta se desfășoară în 2 orașe, Giurgiu și Zalău, însă numărul locațiilor se va extinde pe măsură ce acest lucru este posibil, deoarece ne dorim să ajungem la cât mai mulți pacienți. Grupul suport conține 24 de ședințe de sprijin pe an, de 2 ori pe lună. Un număr minim optim de ședințe pentru a atinge aceste obiective este de 6 ședințe/pacient.

11.15% Complete
Suma:

2,230 RON

Galantomi:

3

Donatii:

44

Target:

20,000 RON

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Ne dorim ca prin acest proiect sa atragem atenția asupra importanței tratamentului psihologic în cazul pacienților oncologici, tratament complementar cu cel medicamentos în vederea tratării bolii. Printre rezultatele așteptate de noi se numără susținerea psihologică și îmbunătățirea calității vieții a cât mai multor pacienți oncologici din țară, promovarea ideii de echipe multidisciplinare în vederea tratării corecte și complete a bolii, importanța vindecării spirituale și psihologice, pe lângă cea fizică (medicamentoasă).

Multe studii au demonstrat ca participarea la un număr de 6-8  întâlniri  ale unui grup de suport poate contribui semnificativ atât la o mai corectă informare, la un echilibru psihologic mai bun, la descoperirea și învățarea unor strategii practice de a face fata întrebărilor, temerilor, slăbiciunilor, descurajării, durerilor, cât și la creșterea calității generale a vieții.

Printre obiectivele grupului de sprijin se regăsesc

> reducerea cu 30 % a izolării sociale a supraviețuitorilor

> creșterea cu cel puțin 30 % a nivelului de informație asupra bolii

> creșterea abilităților de comunicare 

> diminuarea cu 30 % a stării de epuizare fizică, mintală și emoțională

> formarea de strategii de acceptare a bolii și de lupta împotriva acesteia

> sporirea sentimentului de securitate, a faptului că nu ești singur, ci aparții unui grup

> reducerea depresiei și stresului